Оживай! (за мотивами пісні "Сome Alive" з фільму "The Greatest Showman")
1
Крізь дні життя пливеш,
Опустивши очі й плечі, наче раб.
Нічого не знайдеш,
Бо й не шукаєш вже давно свій власний скарб…
Наче мертвий в оболонці,
Без надій і почуттів…
Ти ідеш, бо так потрібно,
Але не тобі!
Чуєш рветься щось крізь тебе?
Бачиш ти зовсім не сам!
І кричить несамовито у тобі душа:
«Оживай! Оживай!
І здійсни все те, що колись бажав!
Всі страхи відпускай!
Світ дитячих мрій в серці відкривай!»
Приспів:
Бачиш світ, який ти сам створив!
Бачиш він яскравий, повен мрій!
А в очах твоїх – вогонь і сонце!
І назад немає вороття!
До старого затхлого життя!
Бо в очах твоїх вогонь і сонце!
Тож оживай!
2
Це живе в твоїх очах.
І чекає лиш, що ти його знайдеш!
Але поряд завжди страх:
Чи здолає він чи ти його зметеш?
Неможливе стане справжнім.
Твоє серце – знов відважним.
І вже ніколи достеменно ти не будеш тим!
Тим ким «жив», ким був раніше!
І позаду все найгірше!
Оживай і не зважай на тих, хто не живе!
Оживай! Оживай!
І здійсни все те, що колись бажав!
Всі страхи відпускай!
Світ дитячих мрій в серці відкривай!
Приспів:
Бачиш світ, який ти сам створив!
Бачиш він яскравий, повен мрій!
А в очах твоїх – вогонь і сонце!
І назад немає вороття!
До старого затхлого життя!
Бо в очах твоїх вогонь і сонце!
Тож оживай!
Вставай! Вставай!
Себе впізнай!
Усі, хто досі мріє і вірить!
Вставай! Вставай!
Страх відпускай!
Чого ж чекаєш ти від життя?!
Оживай! Оживай! Оживай!
Приспів:
Бачиш світ, який ти сам створив!
Бачиш він яскравий, повен мрій!
А в очах твоїх – вогонь і сонце!
І назад немає вороття!
До старого затхлого життя!
Бо в очах твоїх вогонь і сонце!
Тож оживай!
Альона Хомко, 2018 р.
За мотивами пісні «Сome Alive» з фільму «The Greatest Showman» 2017
Посилання на оригінальну версію: https://www.youtube.com/watch?v=BURBlSYPmBU