Десь нявчить голодна кішка.
Полювати час щура.
Стіл, торшер, двоспальне ліжко.
Жур мене перебира.
Зшиток я узяв з полиці,
зирю літеру косу.
Ставлю чайника. Не спиться
у Варварину росу.
Я високий і кремезний.
Ковдра куца і тонка.
У моїй кімнаті безлад.
В вазі квітка будяка.
Хтось - то має шкап нотаток,
а у мене тільки ця.
Її й буду я читати,
жмакувати папірця.
Заскрипіла половиця.
Чорт на вигадки мастак.
У руці сталева спиця,
на кінці зубатий гак.
Інде ляк кому як ліки.
Хто з нас кішка, хто з нас щур?
Чорт вірші нагору смика,
тягне з ночі палітур.