Моя Батьківщина - то Україна!
Від Чорного моря до величних Карпат.
Моя Батьківщина - то пісня, що лине.
І в небі нічному рясний зорепад.
Моя Батьківщина - то мама для сина.
Осяяна сонцем, родюча земля.
Моя Батьківщина - червона калина,
Квітковий вінок і дівоча коса.
Моя Батьківщина - синьоока дитина,
Що зранку біжить в росянистій траві.
Моя Батьківщина- вишивана сорочка.
І руки невтомні, що шили її.
Моя Батьківщина - то Божа колиска-
Від малого села до великого міста!
Ці храми, будівлі, а очі людей!...
Моя Батьківщина- синє небо, поля колосисті.
Веселі усмішки щасливих дітей!
Моя Батьківщина - над водою верба,
Зелена діброва, каштани в цвіту...
Моя Батьківщина - де душа співа,
І чути серця шалений стук.
Моя Батьківщина- це свідомість моя:
" Кращої в світі ніде не знайду!"
Так хочеться всю її обійняти!
Тільки рук не вистачає мені.
Тому, всю любов до Батьківщини,
Я викладаю в цьому вірші!
А. Г. 2015 р.