Хмари в пошарпаних платтях
Під краєм небес,
Грається сонце туманності
Сірими стразами,
Вітру свавілля у вірші
Нотується фразами,
Де він теплом із морозного
Ранку воскрес.
Тануть зими острови на
Бордюрах німих,
І вітражами блищать між
Каміння шпаринами,
І у безлюдді німім під
Старими вітринами
В сірих калюжах холодних
Сльозин дощових.
День, чергове пригадавши
Січневе число,
Геть спантеличений зранку
Погоди прогнозами,
В шумі попутних машин за
Новими морозами
Йде і вдає, що нічого
Цього не було.