At a Window
BY CARL SANDBURG
https://www.poetryfoundation.org/poetrymagazine/poems/12844/at-a-window
Покарайте мене голодом,
О боги, що сидите
Й порядкуєте світом.
Покарайте мене голодом, болем і нуждою,
Відкиньте мене з поразкою й ганьбою
Від ваших золотих дверей слави,
Покарайте мене голодом найжалюгіднішим, найболючішим!
Але залиште мені маленьку любов,
Голос, що розмовляв би зі мною в кінці дня.
Руку, що торкалась би мене в темній кімнаті,
Перериваючи довгу самотність.
В сутінках денних форм,
Що затьмарюють захід сонця,
Серед мінливих берегів тіней
Дайте проткнутися блукаючій вечірній зірці.
Дайте мені підійти до вікна,
Споглядати там присмеркові силуети
І чекати, і знати, що вона прийде,
моя маленька любов.