Згорає в полум'ї вогонь,
Згорає в ньому знову сила -
Той відблиск щирості долонь,
Той відблиск долі, що творила.
Згорає в полум'ї й біда,
Згорає мерехтливо осінь,
Та щира усмішка свята,
І радість, що палала досі.
Згорає в полум'ї біда,
І всі ті спогади журливі,
Згорає старість молода,
Згорає в серці лиха злива.
-Де осінь? Вона вже пішла?
-Піде вже скоро тая осінь.
-А хто за нею? Чи ж зима?
-Зима давно пішла вже.. Досить!