Сонце сховалось на заході - ви подивіться лишень.
Кіт мій рижими лапами пішов проводжати день.
Осінь уже припленталась - там он, біля воріт.
І як її передбачити? Вона ж як мій рижий кіт.
Захоче - покаже пазурі, мов в неї вселився чорт,
Чи голосно так замуркає, як тисяча рижих морд.
Насправді вона скажена, нехай там і золота,
Щоб зовсім не збожеволіти, треба завести кота.
Бо хочеться цих банальностей - любові і доброти,
Я знаю без жодних сумнівів, що світ врятують коти.