ГУМОРЕСКА
Запиває неквапливо
Джон канапку чаєм.
Тут до нього з кухлем пива
Стасьо під’їжджає.
Каже:
- Добрий день вам нині!
Пан йому:
- Good morning!
Пиво тоне в черевині
Стася, а долоні
Танчать польку.
- Що це з вами? –
Джон бере за віжки.
- Так якщо лише між нами,
Перебрав я трішки.
Та й у вас вид не бійцівський,
Хоч і благородний.
- Я прощався по-англійськи
З жінкою сьогодні.
- А це як?
- Сховав обличчя,
Не сказав ні слова.
- Мовив я «бувай» аж тричі,
Та слова – полова.
Лиш тоді покинув друга,
Як пляшки спустіли.
Голова у мене – кругом.
Спирт гуляє тілом.
- То у Вас здоров’я кінське.
Я б так не подужав!
- Та це так по-українськи
Я прощався, друже.
Майстерно пишете гумор! Класичним силабо-тонічним віршуванням та повним римуванням із наших класиків творили тільки Степан Олійник та Петро Реро. Браво!