Минула слава княжого града Києва!..
Згасла заграва паліїв Батиєвих;
Зітлів у пана "Статут Литовський",
"Статті" Богдана - в царів московських...
Була - відгула - козаччина!..
Пройшла страшним сном кріпаччина...
ТризУб. Булава. Директорія.
А далі - НовА Історія:
Народ - не народ!- формація,
Життя - не життя - демонстрація,
І так - сім десятків літ,
Допоки - у вільний політ,
Політ на однІм крилі,
ТомУ що - зовсім малі,
І навіть не відчуваємо,
Що й друге крило такОж маємо,-
Голе, безсиле крило!
Назва його - СЕЛО.