1. ПРИЇХАЛА
Приїхала до Леся хресна –
Вона у Франції була.
Ясна, мов зірочка небесна,
Легка і бистра, мов стріла.
у мозку в неї мов, на плівці
Ходи вдовж вулиць та алей.
В малого ж крутиться в голівці:
- Як розуміла тих людей?
Побіг до тітки Галі хлопчик,
Зірвавшись, скрипнувши стільцем,
І застрибав, немов горобчик
Під боком, кинувши слівце:
- Не жив би я у тій країні!
- Чому це? - хресна не дійме.
Бо я родився в Україні,
Французькою - ні бе, ні ме.
2.БУДУТЬ ГОСТІ
- Галю, не дзижчи, мов муха,
Не носись, немов кортеж.
Йди до ванни, вимий вуха,
Руки, ноги, шию теж.
Завтра гості у нас будуть.
Ми справляєм ювілей.
Пса припнемо, знай, до буди,
Щоб не лазив. Йди!
- Окей!
Мочить Галя свої кості,
Милом милить до пуття.
- А як не прибудуть гості.
А я трусь, немов котя?