Муха із великими очима
В центрі міста крильми тріпотіла.
Вилася і в мене за плечима,
В онучати. Що вона хотіла?
Прагнула щось муха нам сказати,
Підлітала до лиця, дзижчала.
Намагалась я її прогнати,
З мухами дружити не пристало.
Кілька раз махнула – відчепилась,
Почала до юнки приставати.
Вигнала – у танці закрутилась,
Іншу жертву взялася шукати.
Наче лист салатний, її очі.
Спина – барви темної, нічної.
Прокусити, певно, шкіру хоче
І напитись крові запашної.
Кинула тій мусі внучка вишню.
Підлетіла, хобот в неї впхала.
Не хотіла зла робить. Всевишній!
Їсти лиш (голодна!) вимагала.
Напилася соку і примліла.
Сонечко її заколисало.
Не вбивайте муху, коли сіла.
Дайте вишню їй чи шкірку сала.