На поверхні штиль,
На низинах шторм,
Де знайти нам сил,
Вникнуть в суті форм…
Де знайти нам знань,
Як знайти нам слід,
Де сховалась грань
Всіх насущних бід?..
ПриспівСкажи мені, як віднайти дорогу,
Що пролягла до щастя поміж зрад?
Прийди по ній, як на душі тривога
Прийди, щоб не вертатися назад.
Піду у поля,
Щоб отвіт знайти,
Де любов моя –
Обрії мети!
Квітко, розквітай!
Синій вітре, вій!
Ген за небокрай,
Шлях проляже мій…