Корабель із кленового листя
Швартувався в далеких краях
До земель, де вітри, мов розхристі,
В іноземних мандрують морях.
Позолоту скидають у парках —
Тут немає розкішних гаїв.
Вітер свище напористо в арках —
Не почуєш пісень солов’їв.
Облітають лапаті листочки,
Наче човники після дощів,
Під ногами встеляють місточки
В шелестінні модерних плащів.
Підкрадається паморозь біла,
Сповільняє осінню ходу.
Морозець пробирає до тіла…
Я ж по човниках в море іду… 17/10/15