Вчора наслухався Червоненка - не втримався...https://www.youtube.com/watch?v=U2ucoleedrQ
Один єврей узявся будувати буду -
Купив для цього цвях і молоток -
Зібралося на диво повно люду:
Ще б пак: єврей забив гвіздок!
Оце то диво! Мабуть з глузду з'їхав...
Кому скажи — нізащо не повірять
Усі гадають: із якого лиха?
...У лісі поздихало повно звіра!
До чого б це? Мабуть що до посухи…
До злиднів? Ще якого мору…
Щоб молоток єврей узяв у руки -
Добра не жди… Чекайте люте горе!
Сірко радів, а люди хвилювались…
Чи ж бачили іще коли такого?
Молились — щось страшнеє сталось…
І викликали лікаря до нього.
Той глянув на хворобу бідолахи
І виніс несподіваний вердикт:
Зоофілія проявилась в сіромахи
З ускладненням на мозок та пристріт.
Дослідження надалі показали -
Так виявляється на всіх євреях сказ...
Коли його собаки покусали
Ускладнення поширилося враз.
Страшенна паніка пішла серед євреїв:
Що як заразна та хвороба буде…
Куди б не йшло, якби з паперу клеїв,
А то ж із дерева ота собача буда!
Порахували витрати моральні
За рік, за десять і за двісті літ
Списали буди ті… як прибиральні
В держави взяли безвідсотковий кредит…
На той кредит придбали людські землі...
Надалі їх продали з молотка,
Прибрали на річках запруди й греблі -
Пішла у них комерція така…
Доходи не налазять і на лоба…
Втім ситуація вбачається слизька,
Та що поробиш, як єврейська то хвороба?
А винуватить можна лиш Сірка…
Сказати важко що то далі буде…
Проте євреїв, люд, не зачіпай -
Вони кричать: ми будували буди!
На тім усе — без буди буде край.