Якщо дорога вона тобі, то бережи її,
якщо відчуваєш, що то струни твої –
струни, що дають голос твоїй душі,
то не відпускай ніжну руку її...
Якби важко не було ніколи не полишай –
від зла і всяк негоди вірно захищай!
Вона то є ти і вже іншої для тебе нема –
вона то твоя світла доля і твоє життя.
Щоб не було ти ніде втіхи не шукай,
а лиш ніжно її до себе пригортай;
даруй їй щастя та любові щиру доброту –
понад усе вона чекає посмішку щиру твою!
Промінчик сонця і подих свіжого дня –
то для тебе вона – в світі лиш одна;
поцілунком ти їй свою любов відкривай,
а турботою від усіх вітрів сховай...
Світ прекрасний лиш ви побудуєте –
промінчик сонця собі і світу подаруєте.
Лиш одне від одного, благаю, не біжіть –
свої життя обіймами зв’яжіть!