Є дві біди на Україні:
Чужинці й зрадники свої -
Аж тищу років і до нині
Жирує влада, як ті свині,
Та не дає життя людині -
Оті царі чи королі.
Народ із часом коси точить,
Щоб кляті голови зітнуть -
Терпець вривається — і косить,
Хто вміє сіять — хліб не просить,
Хто має силу — не голосить…
Бо правда є єдина суть!
Ще навіть гірші ніж чужинці -
То кляті зрадники свої…
За шекелі чи за червінці,
Або коли дурні, як вівці,
Дарма що з виду українці -
Вони ганьба на цій землі!
Не треба ворога вмовляти,
Ставати треба у двобій,
А щодо зради — то до ката,
Жадобі голову стинати,
І викидати геть із хати -
Продавсь, падлюко, -
Йди на гній!
15.2.17