уривки цитати
як епіграф ,, Життя це добре ,життя - це пізнання інформації ,,(с- братові слова)
поема ,,Каїн,, Байрон
Я живу ,але для того ,щоб померти ,
Хоча ніщо мене не змушує
Смерть презирати , але лиш інстинктом життя ,
Інстинктом неминучим ,ненависним ,
Я розумію жах цієї смерті
І сам собі ,окрім волі , став
Огидним я . І це життя ! О ,якщо б
Не знав я ніколи подібного життя!
...Не посмакувавши пізнання
Добра і зла , про смерть він не знав
Я сам її не знаю ,але страхаюсь
Не відаючи причини того страху .
(,,Каїн,, ,стр30 )Байрон
Байрон :
,,Порахуйте години щастя ,
пережиті вами , порахуйте дні ,проведені без страждань , і знайте , хто би ви не були ,що іще краще - не бути ,,
Our life is a false nature , - t`is not in
The harmony of things ; thie hard decree,
This uneradicable taint of sin .
This boundless Upas . this all- blasting tree
Whose root is earth . whose leaves and branches be
The skies , which rain their plagues on men like dew -
Disease . death . bondage - all the woes we see -
And worse , the woes we see not - which throb through
The immedicable soul , with heart -aching ever new .
(життя наше брехливе по своїй сутності . Воно не знаходиться в гармонії зі світом ,закон жорстокий - воно незгладимо заплямоване гріхом . Безмежний цей Упас , це древце ,від якого усе блякне ! Земля - його коріння ,лист і гілки його - небеса ,росою проливающі на людину хворобу ,смерть , рабство - все видиме зло і , що гірше , невидиме , котре в душі не виліковній ,котре терзає серце , страждання його поновлюючи вічно ,,)
Шиллер :
(,,Ти тремтиш перед смертю ?Ти жадаєш безсмертя . Живи в цілому !
Коли тебе давно не буде - воно лишиться .,,)
(,,Do you tremble in extreme moments ?You wish afterimmortality . Live on the whole !
When you a long ago will not be it is remains .,,)
Рюнкерт :
(,,Небуття лякає тебе , доки ти залишаєшся один .
О! відчуй свій зв'язок з незруйновним цілим !,,)
(,,Nonexistence frightens you, while you remain one .
Oh! feel the connection with indestructible unit !,,)
ID:
707426
Рубрика: Поезія, Філософська лірика
дата надходження: 19.12.2016 16:54:06
© дата внесення змiн: 20.12.2016 17:56:46
автор: dominic
Вкажіть причину вашої скарги
|