Ще блима ранок ліхтарями,
Іще сережки не зняла
Вже сонна-сонна темна пані,
І позіхає, і куня.
Дороги й вулиці у світлі
Мигтять і линуть в сонну ніч.
Ще тільки мить, і ранок кліпне,
Відкриє очі — й ніч згорить.
І світлячки уздовж дороги
Повимикають свій сигнал.
Життя прокинеться прологом —
Почнеться ранок з чашки кави...
Дерева, що схилили плечі,
Піднімуть гілля догори.
Ранковий шепіт безперечний
Увімкне радіо пташине.
Допиті сни злетіли в вирій,
Почався ранок. Задзижчав
Наш вулик жвавий і бджолиний.
Усі спішать, біжать стрімглав.
Все гармонійно у природі,
І ритми змінюються в такт.
Отак би й нам — з собою в згоді
Почати ранок з чашки кави.