Давно такого дива не було,
Великий місяць, наче НЛО,
Невидимо наблизивсь до землі —
Прибув на швидкісному кораблі.
Коли чолом торкався її пліч,
Пітьма зникала у таємну ніч.
Люмінесцентне світло розілляв —
Земля світилась від його заграв.
У повній фазі супермісяць плив
І дарував землиці масу див…
З уважністю так любо розглядав
І повернувся до буденних справ.
Під еліпсом крутилася земля
І посмішку ловила звіддаля.
Не дуже вірилося їй… Невже?…
У пам’яті надовго збереже.
14/11/16
P.S. Як стверджують експерти, востаннє супутник Землі аж так близько підходив до планети у далекому січні 1948 року. Наступного разу побачити схоже явище можна буде аж 25 листопада 2034 року.