Дякую за натхнення Надії Башинській
http://www.poetryclub.com.ua/getpoem.php?id=697833
Небо надворі так хмуриться,
Вітер отару жене,
Стихла залюднена вулиця,
Дощик ось-ось - та й лине.
Сонечку боязко гратися -
Всі повтікали кудись,
З ляку чкурнуло ховатися -
Золотко, так не трусись.
Глянь - у віконечку світиться
Стільки добра і тепла:
Бавиться весело, Світоче,
В домі дзвінка дітвора.
Скачуть, мов сонячні зайчики,
Сміху дітей кольори.
Стань, Променистеє, квачиком
Й теж долучайся до гри.
Сумно ж тобі поряд з дощиком -
Гралося б з ним залюбки,
Та невгамовному хлопчику
Стукати б тільки в шибки.
Ти промінцями, Ріднесеньке,
Хмарку-журу лоскочи -
Та побіліє швидесенько
Й миттю припинить плачі.
Вийди усміхнено, Радосте,
Вийди на поле, на дім,
Щоб і дружити і гратися
Сонячно стало усім!