Кавою космос розлився -
Чорний, духмяний, гарячий,
З ложкою світ закрутився,
Наче забавка дитяча.
З пінкою сотні галактик
Затанцювали спіраллю,
Ночі малесенький клаптик
В чашці, покритій емаллю.
Гущею зорі палають,
Складуються у сузір'я:
Тут Близнюки в жмурки грають,
Павич вилискує пір'ям,
Там Скорпіон жде на жертву,
Діва у думах блукає,
Світ цей живий, а не мертвий,
Лиш подивись, як він сяє!
Хоч його вік і короткий,
Поки що час, мов спинився,
Теплий, домашній, солодкий
Кавою космос розлився…