Для дітей
Вчителька, що вчить англійську,
Дала на д/з
Скласти про тварину свійську
Вірш або есе.
Лесь придумав вірш про рака –
Сипле йому корм.
А Володя – про собаку
З кличкою Попкорн.
Ось урок. Читає Вова
Складене есе.
У Миколи слово в слово
Співпадає все.
- Як так склалось, - англічанка
Скрикнула ураз, -
Що есе-розповіданки
Однакові в вас?
Закрутились щоки-жорна
В Колі, ніс зіпрів:
- Про одного ж пса - Попкорна,
Що у нас в дворі!
Цікаво і веселенько, Любо! Десь і в мене щось подібне є: Твір учитель прочитав, Васин про собаку і суворо запитав: "Чом такий, я і в брата?"
"Що ж тут дивного,- на те, - каже йому Вася, - твір такий же через те, що про ту ж собаку!"