Вже пожовтіло листя на деревах,
І вітер дме несамовито,
На землю пада дощик кришталевий,
Вже відцвітають літні квіти.
Птахи у дальні далі відлітають,
У лісі пахне листям і грибами.
«Що відбувається?»,- у мене запитають.
- Це осінь так вітається із нами.
Хоч в пору цю багато хто сумує,
Осінь є добра, щедра і прекрасна.
Вона свої дари нам пропонує,
Щоб до зими приготуватись вчасно.
О, осінь, осінь, золотиста,
Насправді не для суму ти пора,
Листочків із дерев барвистих
Від вітру на землі є гра.