Дощ...
Мелодію весни,
За вікном вистукує.
Грім, як в бубен!
Гуркотить, вигукує.
Блискавка, як диригент,
Коригує зливою.
Тут і вітер, вітерець,
Віє та підсвистує.
Ось закінчилася злива.
Сонце, блиснуло за хмар.
І на землю промінь впав,
Потім...
Ще один за одним,
Так яскраво засіяли!
Наче, на завершення вистави,
На бандурі весело заграли.
Вмить всі хмари розштовхали!
І земля зітхнула...
Дощем рясним вмилась,
Звеселилась!
Наче дівчина причепурилась.