Присвячую поетам з волинським корінням, зокрема: Лесі Українці, Діду Миколаю, Віталію Назаруку та ін.
Земля і воля у одне злилися
Коротке слово і гучне – Волинь,
Сліди там слави й духу збереглися,
Яких зламать нечисті не змогли.
Земля Волині – то земля героїв,
І Лесі Українки то земля.
Таку ніхто не зміг ще перекроїть,
Бо дух свободи віє звідтіля.
Земля Волині добру пам’ять має:
Стрільці, повстанці – то народу глас,
Назарука Віталія тримає
І Діда Миколая чує час,
Сьогоднішній, складний, важкий, непевний,
Здається, вже терпіння – на межі,
Та ці поети сіють справжні перли –
Душею кожен з них не зубожів.
Земля Волині – дивна вишиванка,
Де все сплелось в орнамент непростий:
Краса і біль, і сльози, і співанки,
І шир полів, і темний ліс, густий.
Земля і меч там є й були святими,
За неї з ним Волинь завжди в борні,
Віками льон в її полях цвістиме
І голос жайвора над ним буде бриніть.
Земля Волині славою повита,
Бо особливий там живе народ,
Готовий ворога, як муху, задавити.
Там кожен – України патріот.
Земля Волині – загадка для світу,
Багата й щедра, мов сама весна,
Наслідує Шевченка заповіти,
Її чекає доленька ясна.
28.08.2016.
Ганна Верес (Демиденко).