Розплакалось, ніби дитина,
В останній серпневий день літо.
На те є, звичайно, причина:
Навколо легкий сум розлито,
Бо завтра почнеться осінь -
Про це календар нагадає.
А літечко красне ще в змозі
Тепло дарувати останнє.
Розтрачені ще не всі сили -
Нас бабине літо здивує.
Та тільки на жаль воно, милий,
Надії дарує нам всує.
Не можна весь час жить минулим -
Закреслять його дні майбутні.
Ми марно весну в снах малюєм,
Шепочем слова не забуті.
В останній серпневий день літо
Розплакалось, ніби дитина.
Навколо легкий сум розлито -
На те є, звичайно, причина.