1
в далекій далекій галактиці
не так давно
жили книжні діти,
що не знали ...
та не знали майже нічого
вважали себе сміливцями
називаючи зло на ім'я,
на ім'я і без титулу
трохи зверхньо і
не ловлячись на страх.
а злу все одно.
раніше чи пізніше
м'якіше чи до втрати
шкіри
життя стається зі
всіма книжними дітьми
а в житті немає
ні Грааля, ні персня
ні Мордора, ні Мерліна нема.
в житті орки схожі на людей,
або ще гірше - є люди.
2
А якби перстень існував
(уявіть)
книжні діти віднесли б його
захисникам Міста.
захисникам він потрібен конче,
щоб ВСЕ ЦЕ швидше закінчилось.
(а все це боїться свого імені?)
а може знищили би перстень
і потім пожалкували а може ні
а може не отримали би місця
на останньому кораблі
а може забули б попросити вибачення
у Гендальфа
а може навчилися би з цим жити ?
3
а може захотіли б
колишні книжні діти
до порожнечі
щоб і цієї історії був автор,
що знає закінчення і останнє слово?
а може зохотіли б
до білого шуму
замість красивих слів
переписати,
відіграти назад?
а може захочуть
навчитися писати самі
і не викидати чернетки?