Галинка біжить по садочку,
А там їжак спить в холодочку.
Закрутився він в клубочок
І заховався під листочок.
Кричить Галюся: - Їжачок,
Чому твій сірий кожушок
Так голочок багато має,
Болюче колеться, й щипає?
Ти, цей кожух з себе зніми,
Від мене яблучко візьми.
До тебе хочу притулитись,
Але боюся доторкнутись.
З кущів шепоче цей їжак:
- Не зможу зняти свій піджак.
Це захист мій від ворогів
І, щоб ніхто мене не з'їв.
Автор: Алла Баранкевич