(Присвячено однокласникам
Тоні і Володі)
Розповідає Володимир:
Життя людське коротке,
Пізнати все – вже зась,
Та що таке колготки
Відкрив нам третій клас.
Було це, як у школу
Прийшла нова до нас:
Тетяна- Тоня звали,
По- різному не раз...
Худенька і спортивна,
У гарному вбранні.
В перервах теж активна -
Сподобалась мені.
Яскраво вбрані ніжки -
Здивовано спитав:
Шкарпетки чи панчішки?
Вона ж :"І не вгадав,
В колготках я сьогодні"
Я довго мізкував,
Бо про колготки модні
Ніколи й не чував.
Питаю соромливо:
То що ж воно таке?
Показує сміливо
Штанці дівча прудке:
"Колготки - це панчішки,
Пришиті до штанців."
І весело, в усмішці,
Крутнулась на нозі.
Такі знання дістав я
Ще будучи малим.
Тепер вже сам колготки
Купую всім своїм…
PS
Далекі шістдесяті...
Комусь зі всього сміх.
Немає вже Володі...
У Тоні в косах сніг.
літо 2014
(с) Валентина Гуменюк