Їжачок прокинувсь: «Ох!»,
В лісі якийсь переполох,
Заєць з ляку побілів,
На пеньок поважно сів.
Ходить лис кругом ялинки,
Язиком ловить сніжинки,
Вовк не виє, а співає,
А ведмідь не спить, дрімає.
Білка всілась на ялину,
Кличе всю свою родину.
Тут робота закипіла,
Зграє птахів прилетіла,
Несли дружно горобину,
Прикрашали всі ялину.
Тут горіхи у нагоді,
І сухі гриби в пригоді,
Скоро диво прийде в ліс,
Каже їм хитрющий лис.
Дід Мороз поважно йде,
Подарунки всім несе,
Дуже повна та торбина,
Аж зігнулась в нього спина.
Водять звірі хороводи,
Із-за слушної нагоди,
Ось уже пуста торбина,
Десь взялась мала пташина.
Плаче, сльози проливає,
Дід Мороз її втішає,
Дістав з кишені він зернини,
Яка радість для пташини.
Почала вона співати,
Рік новий все прославляти.
http://antonina.in.ua/index.php/dlya-ditej/pro-tvarin/1002-rik-novij.html