Морозна ніч це все не те,
Як то колись було,
Снігом село все замете,
Немовби то на зло.
До школи йти, о Боже, мій,
Кругом лиш сніг блищить,
Про легкий шлях уже не мрій,
Пройшла давно та мить.
Десь блимає той тракторець,
Шлях всюди розгрібає,
Є порятунок, не кінець,
А віхола ж волає.
Куди ідеш, ти, зупинись,
Не бачиш – хазяйную,
Ти мого гніву стережись,
А я вперед крокую.
Той морозець це все пусте,
То не страшна проблема,
До ранку пліт весь замете,
Отож була дилема.
До школи йти, а може ні?
Заліплює сніг очі,
Та ми веселі, запальні,
До подвигів охочі.
http://antonina.in.ua/index.php/dlya-ditej/1001-kolishnya-zima.html