Зима снігу скупо дала,
Слабшають морози...
По усій планеті нашій
Політичні грози.
Стало якось і не модно
Працювать спокійно,
Де й чого побільше "хапнуть"
Думають постійно
Ті, що досягнули влади,
Мужі всенародні.
Їм до лампочки, що діти
У когось голодні.
Ще й у шмаття закордонне
Вдягнули весь нарід...
Що би міг на то сказати
Наш козацький прадід?
- Ох, коли уже, панове,
Вам нарешті хвати?
Щоб народ Ви не "доїли"
Й перестали "рвати".