Ще із ранку чутно крики
То Маланку чоловіки
Уже водять вздовж дороги.
Коза бродить за порогом,
Чорт довкола розходився,
Піп з поквола охрестився,
І дебела Наречена
Із Василем заручена
Всім поклони віддавала
А музика вигравала
Поліцейський із пістолем,
Дуже хвацько - на басолях.
Бубен цупить запихавшись
Війт, бач, лупить, нализавшись,
Фельдшер грає на цимбалах,
Усе Жиду по цимбалах,
Притулилась Смерть до плота,
Генерал - в нових чоботях,
А Ведмедя два цигани
Мажуть медом на майдані,
Два солдати злого Змія
Гонять свистом, веремія.
Радість людям і малятам -
Життя будить таке свято!
Ось така Переберія
Маскарад і казка - мрія
Щоб щасливі були ранки
Відзначайте день Маланки.