Тримайсь в сідлі, коли наруга
Звалить захоче із коня,
Міцніше затягни підпругу,
Ніщо тебе хай не спиня.
Друг зрадить – дай робі розраду
Тим, що негідника позбувсь
Та вір, усе буде до ладу,
Коли від горя не зігнувсь.
І бійся жалості людської,
Зціпивши зуби все стерпи,
В двобої сам на сам з бідою
Довірсь лиш Богу, як собі.
З останніх сил в сідлі тримайся!
Яке би лихо не прийшло,
Самим собою залишайся,
Допоки сонце не зайшло.