Як завжди зима з снігами
Прийшла в рідне місто,
І радіє цій події
Кожен особисто.
Замело кругом дороги,
Мости, тротуари.
На автобусних зупинках
Тільки й чути чвари.
В магазини хліб не возять,
Бо доріг немає.
Он юрба людей автобус
З снігу випихає.
Хтось лопатою махає –
Тільки толку з того;
Хтось санчатами із дітьми
Б’є вперед дорогу.
Там таксист із матюками,
Бо в’їхав в замети.
По засніженому місту
Ось такі сюжети.
У людей здали вже нерви –
Ідуть на пікети.
Всі кричать, лише німими
Стоять кабінети.
Де той мер – ніхто не знає,
Де його вся свита?
Тільки в мерії панує
Тиша цілковита.
Ось хтось вийшов і з порогу
В натовп щось керує,
Тільки його обіцянок
Вже ніхто не чує.
Тракторів у них немає,
Бульдозер – в ремонті.
МЧС давно працює
На сніжному фронті.
«Треба, люди, потерпіти» -
Мер включивсь завзято.
«А допоки усі дружно
Беремо лопати…»
Що ж не вічно сніг кружляє
І зима приходить.
Вічним є, що влада натовп
Лиш за носа водить.
Андрій К.
10.01.2016 р.
http://www.poetryclub.com.ua/author.php?id=25434