Звернення до українцiв i до "мережевих" провокаторiв
Хтось пригадує пiсню "Коричневая пуговка"? ("Коричневая пуговка валялась на дороге, коричневая пуговка в коричневой пыли..." Українського перекладу, напевно, не було.) Звертаюся до людей свого поколiння i старших за вiком, бо сучасна молодь, певна рiч, не знає згадану пiсеньку. Дряненький "шлягер" сталiнських часiв про пильнiсть радянських людей, у тому числi й колгоспних пiонерiв, завдяки яким НКВСники спiймали шпигуна. Чому я згадав оцю пiсню? Лише тому, що саме на її мелодiю можна покласти мiй новий вiрш.
.............................................................................................
Урочисто я стверджую:
Немає анi краплi
Брехнi, або фантазiї в оцих моїх рядках!
Вiдкрив ресурс i бачу
На першiй шпальтi мапу,
На нiй - всi нашi областi у рiзних кольорах.
Пiд мапою - замiтка -
Навiть не вiрю зору:
Та хто ж це в двадцять першому сторiччi написав?!
Висловлюється чiтко
Не опонент, а ворог:
Мовляв, дехто вже подiл України розпочав!
Мовляв, наприкiнцi
Вiсiмнадцятого сторiччя
Вiдбулася тодiшня "геополiтична гра",
Навiть Рiч Посполиту
Тодi дiлили тричi,
А зараз Україну подiлити вже пора.
Спочатку - "Новоросiя".
Це - все Причорномор'я,
А також Слобожанщина i, певна рiч, Донбас,
Заодно ще двi областi
На пiвднi Приднiпров'я -
Ось вам країна, розмiром з Нiмеччину, якраз!
Ще планують роздати
Весь захiд України,
Як спадок вiд небiжчика, сусiдам всiх мастей:
Угорцям - Закарпаття,
Румунам - Буковину,
Полякам - п'ять полiських i галицьких областей.
Тепер ви здогадалися,
Чому вкраїнськi землi
Вони розфарбували у декiлька кольорiв?
Червоний - "Новоросiя",
Угорцям - фiолетовий,
Зелений - для румунiв i жовтий - для ляхiв.
Але, не забувайте,
Ви всi, малошановнi,
Що спадщину подiлюють лише пiсля мерцiв!
А ми поки, врахуйте,
Вмирати не готовi,
Живе в нас, мов у предках, дух сiчових стрiльцiв!
Навiть не розраховуйте
На подiл України,
Нiякими "шматками" не поступиться вона!
Вся наша територiя
Неподiльна, єдина,
Їй не властивий статус "вiдумерлого майна".
Розпаду не очiкуйте!
Надiї - безкориснi!
Нас нiкому не вдасться подiлити на шматки!
Та iз Мережi видалiть
Шпальти провокацiйнi,
Бо, зростає напруженiсть тим шпальтам завдяки!
не забувайте,
Ви всi, малошановнi,
Що спадщину подiлюють лише пiсля мерцiв!
А ми поки, врахуйте,
Вмирати не готовi,
Живе в нас, мов у предках, дух сiчових стрiльцiв!
Це дуже важливі слова і вчасні! Молодець!
Mik (галицька миша) відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
"Але, не забувайте,
Ви всі, малошановні,
Що спадщину поділюють лише після мерців!
А ми, поки, врахуйте,
Вмирати не готові,
Живе в нас, мов у предках,
дух січових стрільців!" - За солідарність!
Mik (галицька миша) відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00