13.12.2015
Чайка,Маруся Чурай ,по мотивамТвору Ліни Костенко Маруся Чурай.
Чайка і сокол
Іскра та чого ж ти ,та чого ж ти ... не дав ЧАЙЦІ у МОРІ утопитсь
і морем їй напитися, напитися сповна.
за коханого журилась , за коханого журилась
та Іскра ж ЇЇ любив ,так як він (її )умів...
Лиця тоді не мав на собі ,десь загубив маску своєі радості.
Та чайці не судьба утопитися у морі
Кожне слово так лунає болем ,лунає болем У душі МОЇЙ .
кожне слово так лунає болем лунає болем У душі МОІЙ ій богу
ЧАЙКА ,ЧАЙКА,А лиЦЕ -ЛИЧКО, як з іконИи.
ЧАЙКА ,ЧАЙКА Це — голос наш.
ЧАЙКА ,ЧАЙКА Це — пісня наша
ЧАЙКА ,ЧАЙКА Це — душа...
А чайка зайва, зайва людям на своїй ,на своїй землі.
Чайка ,чайка зайва людям на своїй землі.
Так може небо прийме її
А люди-звірі мають свої турботи
кому іти і що робити
Вона-то чайка стоїть німа, стоїть німа од самоти-и-и-и-и
а Там (-а ) зорі в небі чистійі
а Там (-а ) зорі в небі чистійі
приспів
чайка ,чайка соколу не пара ,ой .не пара,ой .не пара
(3р)
А сокол-сокол під під такою зіркою ,під такою зіркою родивсь
Що щось двоїлось у нього в душі
ой, щось двоїлось у нього в душі... йому.
Що щось двоїлось у нього в душі (ій богу)
Від того кидавсь до берега того.
Любив достаток і любив пісні- і-і-і
Нема коли журитися cоколу
він літає в небі ,в небі високо
й здобич там свою находить
і в пазурі впиває свойі
а-а-а-а
приспів
чайка чайка соколу не пара ,ой .не пара,ой .не пара
(3р)
Чужа душа — то темний ліс. А я скажу: не кожна, ой не кожна!
Чужа душа — то тихе море сліз. Плювати -ся в неї — гріх ВАЖКИЙ , не можна.
приспів
чайка чайка соколу не пара ,ой .не пара,ой .не пара
(3р)
Душа летить в дитинство, як у вирій,Душа летить в дитинство, як у вирій, бо їй на світі тепло тільки там.
В дитинстві здавалося, що усе життя — це свято.
Чомуся згадались ночі на Купала...
Зірками ніч висока накрапала.
Бездонне небо так світило
оййоой
припев
чайка чайка соколу не пара ,ой .не пара,ой .не пара
(3р)
чайка ,чайка ,шо ж у тебе за судьба?
Брат твій зрадник -(то) перший зрадник ,перший !
(ніж -кинжал в руках когтить за спиною,руку закона)
і стоїть .мила чайка ; чайка-чайка, а її брат судить
а вона стоїть ,оніміла од самоти
чайка-чайка ,чайка-чайка чайку судить по своїм законам,
а чайці світ не милий ,а чайці світ не милий
без милого сокола ,ой,не милий ,ой ,не милий и-и-и-і--і-і-і-і
припев
чайка(4р)
чайка чайка соколу не пара ,ой .не пара,ой .не пара
(3р)
а-а-а-а
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
ID:
628394
Рубрика: Поезія, Езотерична лірика
дата надходження: 13.12.2015 16:46:30
© дата внесення змiн: 18.12.2015 12:00:34
автор: dominic
Вкажіть причину вашої скарги
|