Ти знаєш, про що твоє ім’я?
Магічні літери велику силу мають.
Це твоя суть, це є душа твоя,
Щодня тебе ним люди всі вітають.
Ім’я тобі дане на все життя.
З ним в школу йдеш, навчаєшся, працюєш.
Без нього легко впасти в небуття,
Як болісно, коли його не чуєш.
Ім’я лунає з синіх височин,
Ним сповняться рівнини і простори.
Воно гримить із темних далечин
І ехом підіймається у гори.
Ім’ям твоїм написані пісні,
Краса мелодії ним створена навіки.
Не спинять його грати навісні.
Ним названі озера й довгі ріки.
З народження дитя назвуть батьки –
Щаслива буде й радісна сім’я.
Читаючи усі оці рядки,
Ти зрозумів, про що твоє ім’я.