Так соромно признатись у коханні
І легко так образити людину
Так соромно подякувати мамі
І легко знищити тварину
Нам соромно здаватись неправими
І легко так послати всіх подалі
Й прийти додому надто злими
А соромно - ревіти від печалі
Ще соромно обняти своїх друзів
А легко так ударити дитину
Як легко посміятись з боягузів
Як соромно любити Батьківщину
Нам соромно зробити щось хороше
Аби лиш не відрізнятися від маси
Чи допоможеш Ти нам Боже
Щось добре в собі не втрачати?