А дощ іде тихий,
А дощ іде щедрий,
Як шепіт матусі
Маляткам на сни.
Співа колискову
Та сіє дрімоту,
Туманом заслав долини,
Поля та ярки...
А дощ іде, біжить по полю,
Мов пустотливеє хлоп"я,
То зашумить, женучи хвилю,
Зеленим морем по хлібах,
То стихне, сіючись дрібненько,
То знов припустить, йде у шквал.
Тіка від блискавки, від грому!
Шумить, співа і знов стиха,
Наводить спокій, тишу, втому,
Що розлилася, мов ріка...
У дощ, згорнувшися клубочком,
Дрімає мати, спить дитя.
Короткий спокій, мир та тиша
Заходять в дім та у життя.
А дощ іде....
(Травень 2000)