Коли на серці так тривожно,
Коли «ніщо» панує там,
Коли на серці так морозно,
«Ніщо вселилось»,- кажуть там.
«Ніщо» не каже, не тривожить,
«Ніщо» не зможе заморозить,
«Ніщо» не може порадіти,
«Ніщо» не може так зігріти.
Коли на серці туга, горе -
«Ніщо»,напевно, не поможе.
Коли на серці біль, утрата -
«Ніщо» не зможе втамувати.
«Ніщо» мовчить і не турбує,
«Ніщо» ночами не тамує,
«Ніщо» не може врятувати,
«Ніщо» не зможе забувати.
Коли в душі надія,щастя,
Коли й нема про що згадати,
Коли нема у серці горя,
Тоді не знаєш, що бажати.
«Ніщо» не хоче і не просить,
«Ніщо» не прагне і не мріє.
Коли, здається, що все зможеш -
«Ніщо» не зможе зупинити.
Коли радієш, не сумуєш,
Коли будуєш, не руйнуєш,
Коли знаходиш, не втрачаєш,
Тоді добра всім побажаєш.
Коли ідеш по білим смугам
І сяєш від цікавинок життя,
Коли не знаєш, що та чорна,
Мабуть, вдалось все до пуття!
«Ніщо»,здається,- чорна дірка,
Що губить душі раз у раз.
«Ніщо» - це непомітна пастка
Що з часом манить й манить нас.
Тоді згадаймо разом, люди,
Яке те є «ніщо» усюди:
Пусте, безбарвне,мовчазне,
Безлике,черстве та сумне.
Творім добро, щоб щира правда
Заполонила те «ніщо».
Воно лише як стара байка
Явилось вмить та загуло.
Отож, коли на серці камінь,-
Не допустіть «ніщо» у дім.
Тоді розвидніється промінь
До порятунку й кращих змін.
ID:
580106
Рубрика: Поезія, Лірика кохання
дата надходження: 09.05.2015 22:33:51
© дата внесення змiн: 09.05.2015 22:33:51
автор: Айріна
Вкажіть причину вашої скарги
|