Хмариться небо - трава шелестить
Байдуже їй, що гроза незабаром
Крапля роси на сонці блистить
Закрили блакить болотяні хмари
Хмариться небо - ластівка впала
Сіла на землю й чекає дошу
Мокрі й холодні небеснії чари
Вітер морозний подув та й ущух
Небо відкрилося й засвітило
І ластівка знову вгорі цвіркотить
Сонце траву без роси запалило
А небо ображене не гуркотить