Синочку, сину залишись зі мною!
Куди ідеш ти, у які краї?
Душа моя і так не зна спокою
Ну не тривож, ну не тривож її!
Ти не тривожся моя люба мамо!
Бо ж Батьківщина кличе, я і її син
Не плач рідненька темними ночами,
Я знаю, в тебе я тепер один.
Ну як же тут не плакати синочку?
Куди податись, що мені робить?
Невже старіть прийдеться в одиночку,
Не буде навіть з ким поговорить?
Жени думки оці від себе ти подалі,
І про погане й думати не смій!
Час прожене всі біди і печалі
Лиш дочекатись ти мене зумій!
Синочку милий, там біда страшная,
Там люди гинуть, плачуть матері
Бо ж звірі ті пощади і не знають
Ну як же з цим змиритися мені ?
Я повернусь матусю, обіцяю
Всім нашим ворогам на зло!
Лиш винних у всіх бідах покараю,
Щоб спокійно на душі вже було.
Тоді тебе синичку я благословляю
На добрі і на благі діла,
Завжди тебе у дома я чекаю
Скоріше б вже мить зустрічі прийшла!!!