Маленька квартира
В великому домі...
З сусідами ми
Ще зовсім не знайомі...
Про те, що ми тут,
Один Бог тільки знає -
Ніхто не знайде нас,
Нехай не шукає!
Дві свічі несмілі
Тремтять окрай столу,
А віск, наче сльози,
Стікає додолу...
Малиновий чай
Зігріває ланіти,
Пробуджує згадки
Про радісне літо.
А там, за вікном,
Відцвітають жоржини;
До листя торкається
Пензлик осінній...
Пітьма вечорова
Вуаллю вкриває
Планету - від ока
Людського ховає.
Самотній ліхтар
Мляво грає вогнями,
Немовби про щось
Розмовля зі свічками.
Вони мерехтять.
Кошенятко маленьке
Із тінями грається,
Мурка тихенько...
Так затишно вдома!
Так добре з тобою!
Ми в пору осінню
Зігрілись любов'ю.