Жив був мужній хлопець
Ні до кого діла він не мав,
Своїм спокійним життям жив
І нікому він не заважав.
Рідну землю він любив,
І на ній завжди трудився,
Щодня за народ свій
Богу щиро він молився.
А коли почув він,
Що на народ хочуть напасти
І рідну землю відібрати,
То тоді хлопчина,вирішив повстати.
Він почав свою землю захищати,
Ворогів нещадно вбивати,
Дуже сильно він хотів
Ворогів усіх прогнати.
Він до них жалю не мав,
З ними він не розмовляв
Він був мужній й духом сильний,
Нескорений і справедливий.
А от коли він ворогів своїх прогнав,
Відтоді народ його шанував,
Йому складали балади й пісні
І гордо називали його-повстанець!