Часто, ідучи по вулиці,
Чи то в громадських місцях,
Юнаки та їхні супутниці
Вимовляють лайливі слова.
Вони виражають свої думки
Словами, що їх не друкують видання.
Що це? Скажете, бажання
Показати себе модним і крутим?
Чи сучасний, швидкоплинний час
Завадив засвоїти відповідний запас
Слів, щоб передавати свої
Думки, бажання та емоції?
Ніби безцензурний грип
Нашу державу полонив.
Лайка стала зброєю в невидимій,
Безкомпромісній і жорстокій боротьбі
Між мораллю чемної людини
Та інстинктом примітивної тварини.
Не нагромаджуйте своє життя
Лайливим і нецензурним сміттям!
Вслухайтесь у кожне слово:
Яка багата й мелодійна наша мова!