Удався день сьогодні ясним,
Залиті сонцем ліс і луг,
Таким чудовим та прекрасним
Мені здається все навкруг.
Ось постає переді мною
В піснях оспівана краса,
Здається срібно-голубою,
Наче кришталь блищить роса.
Мов наречена в сукні пишній,
Й сліпучо-білому вінку,
Стоїть в траві зеленій виншя,
Як на весільнім рушнику.
Його майстерно так розшила
Живими квітами весна,
Та розважати всіх веліла
Піснями солов"ю вона.
І довгих літ,щасливих, славних,
Кує зозуля всім щораз,
Виконує вона старанно
Весни-володарки наказ.
Радію щиро дням весняним,
Природи величі й красі.
Якби ж так сонячно й безхмарно
Було у мене на душі.