ДитинствоТишу в кімнаті
Ніч сповиває,
А на загаті
Вітер шугає
Рве соломину
У сніговії,
Будить дитину:
Сина Марії.
І загойдалась
Знову колиска
Чи пригадалось,
Може наснилось?
В темнім куточку
Полох куняє
Мама синочка
Знов забавляє,
Каганець тьмяний
Блимне в віконце
- Спи мій, Іване,
Спи, моє сонце.
Тільки не спиться
Сину у хаті
Може приснились
Далі крилаті,
Сонячна днина:
Бджілка на квітці,
В саду калина
В білій намітці.
Холодно в хаті,
Хочеться їсти,
Стиранку мати
Витре із тіста.
Юшка у мисці
Наче сльозина
Я у колисці –
П’ята дитина.
Знову наснилось
Знов пригадаю:
Бідне дитинство,
Що його маю.