Сонце світило
В долині страшній
Світло гасило
У хатці малій
Там по полях крик дзвінкий
То йшли цигани до міста
Поперед них циган старий
Дідо кричав \"Гатьта!\" і \"Вісьта!\"
Два чорні коні гнав у ріку
Разом із ними сто мішків маку
А із сто першого \"Кукуріку!\"
Півень загавкав, заплакав собака!
Тридцять три цигани стали стовпами
Писки відкрили як чемодани
Півень загавкав! Боже спаси!
Ледь не відпали циганам носи!
А як на правду, був то не пес
Був то й не півень і не барабашка
Бо ж не буває таких от чудес
Може то дзенькала пляшка?
Може то хлоп із села у мішку
Який без горілки жити не може
І закричав \"Не хочу в ріку!\"
Бо втопиться дідо й ніхто не поможе