Сніг мете, оце дива,
Не боїться дітвора,
Теплі шапки, рукавички,
А мороз щипає щічки.
Ковзани, санчатка,
Хлопчаки й дівчатка,
Взялися за діло,
Спочатку не сміло.
А потім завзято,
Збіглось їх багато,
Катя, Гнат, Маруся,
Петрик, Тарас, Ганнуся.
Іван, Валя, Оля,
Тут їм справжня воля.
Гірка, поряд ще й каток,
Все для жвавих діточок,
Годі вже сидіти в хаті,
Час і шану зимі дати.
А ти, зимонько, хороша,
Гарна снігова пороша,
Дуже мила ця пора,
Вся радіє дітвора.
http://antonina.in.ua/index.php/dlya-ditej/948-snig-mete.html